ROZHOVOR:NIKOLAS ŠVIRIK: „PÔJDEME POKORNE A SKROMNE OD ZÁPASU K ZÁPASU A UVIDÍME, ČO NÁM JAR PRINESIE“

Zimná príprava je už v plnom prúde a preto opäť prinášame rozhovor s trénerom „A“ mužstva Nikolasom Švirikom. Spoločne sme si posvietili na jesennú časť ale aj na vyhliadky do jarných bojov.

Zimná prestávka sa nedávno skončila, chýbal vám už futbal a vaše mužstvo?

Veru áno.  Prestávka sa skončila a v stredu 9.1. sme zahájili zimnú prípravu.  Futbal mi chýbal, ale určite viac mi chýbali chalani, pretože sme dobrá partia a veľa sa spolu nasmejeme.

Ligový úvod nebol taký ako záver. Išlo o veľký skok z MO do V. ligy?

Zo začiatku to nebolo zaiste podľa našich predstáv. Malo na to vplyv veľa negatív, ktoré nás postretli v úvode. K tomu sa ale nechcem vracať, je to už za nami. Popasovali sme sa s tým a teraz sme jesenný majster (smiech).  Prechod do V. ligy? Je to veľký rozdiel. Tu sa už trestá každá chyba a mužstvá majú svoju silu.

Zmenili ste niečo po tých výsledkovo neúspešných zápasoch?

Áno zmenili sme! Konečne som sa vrátil po menších zdravotných problémoch medzi chalanov  a mohol som byť s nimi aj na ihrisku. Povedali sme si zopár vecí, ktoré sme sa snažili naplniť. To úvodné  nadšenie sme dostali preč z hláv a venovali sme sa iba tomu, čo bude na ihrisku a výsledok  sa dostavil.

Bolo príčinou slabšieho štartu v lige aj účinkovanie v Slovenskom pohári (Slovnaf Cup)?

Určite nie. Chalani sa na pohár tešili, čo bolo vidieť aj v zápase s Lehotou v ktorom makali naplno a vydreli víťazstvo. No a duel so Senicou predsa nehráte každý deň.

Dostal pohár prednosť pred ligou?

V tomto sme rozdiel nerobili, pripravovali sme sa ako na každý iný zápas, aj keď tento bol určite špecifický.

Ako vy vnímate SC? Má táto súťaž zmysel  aj pre menšie kluby?

Vnímam to pozitívne. Určite to je pre menšie kluby dobrá skúsenosť a keď sa ešte pritrafí prvoligový súper, je to len bonus.

Najmä v domácom prostredí sa nám podarilo zaznamenať aj vysoké víťazstvá. Neprekvapil vás fakt, že niektoré tímy výrazne zaostávali za nami?

Žiadne víťazstvo sa nerodilo ľahko. Po úvodnom trápení sme sa ukľudnili, vyčistili si hlavy a začalo sa nám aj strelecky dariť. Nemyslím si, že by mužstvá za nami zaostávali. My sme sa lepšie pripravili a hrali sme ako tím.

Čo vám robilo počas jesene najväčšie vrásky na čele?

Asi obavy zo zranenia mojich hráčov, úzky káder a aby chlapci nepodľahli tlaku okolia a zo strany fanúšikov po nevydarenom úvode.

Porazili sme aj regionálnych súperov. Cítite, že Dolné Vestenice získavajú stratený rešpekt z minulosti?

Všetky jesenné derby zápasy dopadli v náš prospech, čo teší mňa aj chalanov. Vždy sú tieto stretnutia niečím špecifické, navyše vždy šlo o kvalitného súpera a predvedený futbal určite potešil fanúšikov oboch strán. Či sme získali stratený rešpekt? To uvidíme v odvetných stretnutiach. Kvôli chalanom ale dúfam že áno, veľmi by ma tešilo, že aj takéto niečo dokázali.

Ako sa bude vstupovať do jarnej časti? Cítite nejaký tlak vyplývajúci z jesenného prvého miesta?

Tlak určite bude, pretože sa súperi budú na nás inak pozerať ako počas jesene, keď sme boli nováčik. My sa budeme snažiť, aby sme hrali náš futbal a pôjdeme pokorne a skromne od zápasu k zápasu a uvidíme, čo nám jar prinesie.

Pri „A“ mužstve ste teraz rok a pol a už ste dvojnásobný jesenný majster a raz celkový majster. Máte v hlave aj teraz menší útok na majstrovskú korunku?

„Postup a tie veci okolo boli určite krásne a plné zážitkov. My sme si to užili a úprimne sa z toho tešili. Bola to odmena za celoročnú drinu pre chalanov ale aj pre vedenie. Ak by sa to podarilo aj teraz, bolo by to fantastické.

Obzerá sa klub aj po vhodnom doplnení kádra?

Posilnenie kádra by chcel asi každý tréner. No všetko sa to odvíja od financií. Náš manažér už určite pokukuje po prípadných posilách, takže to je otázka skôr na neho.

Páčil sa ti tento článok?
1Like