Cesta pohárom končí

Sen o Podbrezovej sa rozplynul po prehre v Jacovciach.

Jacovce – Dolné Vestenice 3:1 (0:0)

Góly: 63. a 80. Beňo, 73. Okša – 84. Prekop

Základná zostava: Stručka – Hlinka, Košík, Olej, Hološka – Belanec – Melis, Láska, Stovička, Šlabjar – Prekop

Náhradníci: Sochora (73. Melis), Žember (78. Šlabjar), Mäsiar, Šóš

Už pred samotným stretnutím bolo jasné, že víťaz tohto zápasu privíta v ďalšom kole druholigovú Podbrezovú. O motiváciu tak mali oba tímy postarané. V úvode stretnutia sa nám podarilo poslať zopár streleckých pokusov na domáceho gólmana. Ten však bol pripravený. Skúšal to najmä Dávid Šlabjar. Domáci sa k prvej vážnej šanci dostali v 33. min. Lopta po prihrávke pred našu bránu nenašla adresáta.

O pár sekúnd neskôr sme mali hneď dve identické gólové príležitosti. Akciu z pravého krídelného priestoru zakončoval hlavičkou po centri Dávida Melisa Šlabjar vedľa brány. Rovnako pochodil o minútu neskôr Radoslav Prekop. Udrieť sme mohli aj tesne pred koncom prvej časti hry. Vypadnutá lopta z rúk domáceho brankára letela po našej dorážke nad bránu.

Herná prevaha nášho mužstva mala byť predzvesťou dobrého výsledku, no opak bol pravdou. Po začiatku druhého dejstva sme boli od gólu vzdialení len pár centimetrov. Loptu spred bránkovej čiary vykopol Michalec. Obranný val Jacoviec dlho odolával a hra na brejky nakoniec slávila úspech. V 63. min bol na konci jedného z nich Beňo, ktorý zúžitkoval prihrávku pred bránu a skóroval. O desať minút neskôr sa Jacovciam dýchalo ešte lepšie, keď nášho gólmana strelou spoza šestnástky prekonal Okša. Odpovedať na tento presný zásah sa snažil Vladimír Láska, no jeho strelecký pokus z diaľky opečiatkoval len brvno brány. Podobne pochodil náš stredopoliar aj pár minút predtým, keď rovnakú strelu vyrazil domáci gólman na spojnicu.

Tretí úder nám domáci zasadili v 80. min, keď sa opäť presadil Beňo. Iskierku nádeje vykresalo zníženie Radoslava Prekopa, no viac gólov sme už do záveru duelu nepridali.

Ako povedal jeden z miestnych fanúšikov: “Niekedy aj lepší prehrá.” To sa v stredajšom pohárovom zápase potvrdilo. Do ďalšieho kola tak postupuje náš súper.

Páčil sa ti tento článok?
2Like