SPEČATENIE DRUŽOBNÝCH VZŤAHOV PIEŠŤAN A DOLNÝCH VESTENÍC

Publikované dňa  od Samuel

Hodový futbalový zápas počas leta znamená v Dolných Vesteniciach veľký pojem. Vždy sa tu predstavili súperi zvučnejšieho mena známy aj po celom Slovensku.

Toto leto to nebolo len o jednom dueli,  ale podarilo sa vytvoriť nový družobný vzťah medzi nami a futbalovým klubom z Piešťan.

„Áno, určite družba pokračuje, prídu v lete na Jakuba a my k nim budeme chodiť v zime. Tak ako aj tento rok. Celá družba vznikla tak, že mám v Piešťanoch kamaráta, Jara Prekopa, ktorý ma na tamojšom štadióne veľkosklad so športovými vecami ako dresy, trenky, mikiny, tričká, kopačky alebo lopty. Poprosil som ho, či by ich nevybavil na hodový zápas ku nám do Vesteníc. Tak to vlastne začalo,“ vysvetľuje manažér „A“ mužstva – Martin Dvonč.

Tento hodový zápas bol aj posledným, ktorý sme odohrali na našom ihrisku pred inštaláciou nového zavlažovacieho systému. Konfrontácia s mužstvom, ktoré hralo nedávno tretiu ligu, no pre finančné problémy spadlo až do najnižšej súťaže, skončila remízou 0:0.

“ Im sa páčilo u nás, bolo o nich dobre postarané a tak nám to teraz vrátili a udržujeme s nimi nadštandardný vzťah. Máme veľa spoločného aj v tom, že sme hrávali spolu vysoké súťaže. Tretia alebo štvrtá liga, kde sme súperili proti sebe kedysi. My sme tiež padli do okresnej súťaže a oni tiež z toho dôvodu, že sa tam nedohrala III. liga. Na jarnú čast nenastúpili a museli začať od najnižšej súťaže.“

Vzájomný prípravný zápas, ktorý sme odohrali v Piešťanoch počas tohto zimného obdobia sa skončil znova nerozhodne po remíze – 1:1. Na našich hráčov čakal okrem pohostenia aj regeneračný pobyt v miestnom welness centre. To všetko svedčí o skutočne dobrých vzťahoch, ktoré medzi nami panujú.

„Piešťany každý rok postupujú, tak sme sa teraz smiali, že sa stretneme za 2 roky v  IV. lige. Prajú nám, aby sme postúpili a  tak isto aj my im. Sledujú dokonca naše zápasy na internete a presne mi vedeli povedať niektoré naše výsledky. Volávame si a vymieňame aj skúsenosti.“

Pevne veríme, že tento družobný vzťah nadobudne podobné rozmery, aká sme mali v 80. rokoch napríklad s maďarským klubom PMTE Varpalóta či FC Pasztó. Alebo o niečo neskôr s českými mužstvami TJ Spartak Uherský Brod a TJ Iskra Libina. Preto aj touto cestou Piešťanom ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

Páčil sa ti tento článok?
0Like