„VŠETKO NAJLEPŠIE K TEJ 50-KE,“ ZAGRATULOVALI PRED ZÁPASOM SPOLUHRÁČI PETROVI MIŠKEMU

Pred úvodným výkopom nedeľného stretnutia nášho „B“ mužstva proti Malým Uherciam si hráči, kamaráti a blízki priatelia pripravili gratuláciu k 50. narodeninám Petra Miškeho. „Titke“ ako ho všetci prezývajú je telom i dušou oddaný futbalu a práci okolo ihriska v Hradišti.

Nič netušiaci oslávenec práve plánoval odniesť náhradnú loptu za bránu, čo patrí k jeho bežným činnostiam pred každým domácim zápasom Hradišťa. „Nikam nechoď Peťo, počkaj,“ zaznelo z úst trénera „B“ mužstva Radoslava Mika. Hráči dokončili nástup a rozhodca nechal priestor na slávnostnú gratuláciu, ktorú viedol kapitán mužstva Maroš Ďuriš a obaja tréneri „B-čka“, spomínaný Radoslav Miko a Pavol Olejka.

Peter Miške, ktorý ešte minulý týždeň naskočil do zápasu v Nadliciach je neoddeliteľnou súčasťou futbalu v Hradišti. Svojou príkladnou starostlivosťou sa postaral o to, že Hradište má jedno z najlepších ak nie aj najlepšie ihrisko v celej VIII. lige – II. trieda okresu Partizánske.

„Peťo je aktívnou súčasťou futbalu v Hradišti už 40 rokov. Futbal je pre neho všetkým a na oplátku pre Tatran Hradište je „Titke“ významná osobnosť. Je to pracovitý, skromný človek, ktorého prístup a prínos je nedocenený. Bez takýchto ľudí nedokáže fungovať dedinský futbal. Pre nás trvá zápas 90 minút, pre neho plus 120 minút pred a 60 minút po zápase. Veľmi si vážim jeho prístup,“ povedal kapitán „B“ mužstva Maroš Ďuriš.

Čerešničkou na narodeninovej torte oslávenca mohol byť výsledok nedeľného zápasu. Domáce Hradište bolo jasne aktívnejšie a nebezpečnejšie, no zlyhanie v koncovke zapríčinilo to, že žiaden gól jeho hráči nedosiahli. Už v prvom polčase mohol rozvlniť sieť Maroš Ďuriš či Nikolas Ďurík. V druhom dejstve sa počet šancí ešte navýšil a vyzeralo to, že gól visí doslova na vlásku. Nepresne pálil Tomáš Fodora, nedôrazne zas Juraj Vaňo. Hostia skórovali z ojedinelej príležitosti, kedy vyrazenú loptu dorazil za chrbát Matúša Hirkalu Daniel Galovič. Pri záverečnom nátlaku sa vyznamenal aj brankár hostí Vladimír Varga a v poslednej minúte aj brvno jeho brány.

„Ďakujem chalani, aj keď sa prehralo, no prekvapili ste ma. Toto som nečakal,“ napísal po zápase Peter Miške v skupine futbalistov hrajúcich za „B“ mužstvo.

Na záver len dodáme, že pre Športový klub Vegum Dolné Vestenice je veľkou cťou, že vo svojej organizácii má takého človeka, aký je Peter Miške a aj tou cestou sa pripája ku gratulantom.

Páčil sa ti tento článok?
0Like