SÚHRN VÍKENDOVÝCH ZÁPASOV: VÍŤAZSTVÁ ÁČKAROV A ŽIAKOV, REMÍZA „B“ MUŽSTVA A PREHRA DORASTU

DOLNÉ VESTENICE 22. októbra – Jesenná časť sezóny sa pomaly ale isto chýli ku koncu. Po sezóne majú už 3 naše tímy. Okrem prípravky sa na zimný spánok uložili aj žiaci a „B“ tím z Hradišťa. V hre ale ostáva „A“ mužstvo a dorast, na ktorých čakajú ešte tri kolá.

„A“ mužstvo

Dolné Vestenice – Chocholná-Velčice 2:1(0:1)
Goly: 82. a 90.+ Líška – 18. Tuhársky

Zostava: Bohunský-Bruška,Kastelovič,Sluka,Miko-Líška(C),Bohuš,Bublák,Matiaško-Šamko-Kolenčík
Striedali: Olej (50.),Tadial (62.),Ďuriš,Krajčovič,Radošány,Beták

V stretnutí 12. kola V. Ligy Sever sa na našom štadióne predstavili „sokoliari“ z Chocholnej-Velčice. Hneď od úvodu sme začali potvrdzovať svoju dobrú formu z domácich stretnutí a už počas prvých šiestich minút sme si vypracovali 3 skvelé príležitosti na gól. Tlak na bránu súpera vyvrcholil v 13. minúte, kedy bol v šestnástke faulovaný Jozef Kolenčík a hlavný rozhodca nariadil pokutový kop. Zahrávať sa ho odhodlal náš najlepší strelec Dominik Matiaško. Pri svojom pokuse však nechal vyniknúť brankára hostí Köszeghyho. Jeho strela letela v ideálnej výške pre gólmana a ten tak penaltu zneškodnil. Futbalové „nedáš – dostaneš“ sa v tomto zápase potvrdilo a v 18. minúte išli do vedenia hostia po pekne zahratom priamom kope Tuhárského. Od tohto momentu sme tak museli doťahovať jednogólové manko a začala sa naša stíhacia jazda za vyrovnaním. Hostia mohli nakloniť misky váh ešte viac na svoju stranu vďaka ojedinelej šanci z druhého dejstva. Pri nedorozumení v našich zadných radoch sa ich útočník dostával do samostatného nájazdu, ktorý musel zneškodniť vybiehajúci Bohunský. Súpera, ktorý sa stiahol do tuhého obranného bloku, sme dostávali stále viac a viac pod tlak. Vyniknúť sa počas nášho dobíjania brány podarilo najmä hosťujúcému brankárovi, ktorý zneškodnil nájazd Bubláka, strely Matiaška a Líšku alebo dorážky Kasteloviča. V 82. minúte však už nestačil na pokus kapitána Líšku. Ten bol až tretím dorážajúcim hráčom, ktorý sa snažil dostať loptu do siete a s jemným obtretím o pravú tyč to dokázal. Úspech v podobe vyrovnania nám nestačil a jednoznačne sme si šli za ziskom troch bodov. Impulz, ktorý hráči dostali od divákov im oplatili tým najkrajším možným spôsobom. V nadstavenom čase sme zahrávali priamy kop z kraja ihriska. Zodpovednosť na seba zobral Martin Líška a loptu poslal z tohto ťažkého uhla priamo na bránu. Strela mala správnu razanciu a najmä smer a tak zákonite skončila v sieti. V zápase sme tak našu dominanciu pretavili do zisku zaslúžených troch bodov a upevnili sme si priebežné štvrté miesto v tabuľke.

U19/dorast

Dolné Vestenice – Horná Súča 0:2 (0:1)
Góly: 32. Kučerák, 54. Jurica

Zostava: Hirkala – M. Kováč, Košík, S. Kováč, Chrenko – Mäsiar, Žember, M. Miko, Melis – Horvát, Bago
Striedali: Šikula, N. Šamko, A. Ďuriš, Obert, R. Radošány, Žúbor

Dorastenci v predposlednom domácom zápase hostili hráčov Hornej Súče, ktorí mali rovnako ako my, 13 bodov v tabuľke. V zápase sme tak hrali o lepšie priebežné postavenie. O niečo viac z hry mali naši hráči. Tí zvládali zápas kombinačne lepšie a postupne pribúdali gólové príležitosti, ktoré sme si vypracovali. Do vedenia však išli hostia. V 32. minúte otvoril skóre zápasu Kučerák. Inkasovaný gól naše útočné snaženie ešte viac zvýšil a nebyť zlyhania v koncovke, do konca polčasu mohlo byť vyrovnané. V druhom dejstve sme pokračovali v dobíjani brány hostí a súpera do veľkého tlaku nepúšťali. Opäť ale chýbala presnosť v koncovke a tak udreli na druhej strane hostia. V 54. minúte zvýšil ich vedenie Jurica. Nepremenené šance a dva inkasované góly síce nezlomili odhodlanie tohto tímu ale kalich horkosti sme nakoniec museli vypiť až do dna. Vytúžený gól už nepadol a tak si Horná Súča odváža z našej pôdy víťazstvo 2:0.

Tréner Jozef Kolenčík zápas hodnotil nasledovne: „Zápas sa rozhodol našimi šancami, ktoré sme riešili zle v prvom polčase. To že sme dostali gól po chybe je taká istá chyba ako nepremenené šance. Sme jedno mužstvo, čiže treba sa nad tým povzniesť a zabudnúť už na to. Dnes sme na nich mali a o to viac ma prehra mrzí. Máme teraz tri zápasy nato aby sme dnešnú stratu odčinili.“

U15/Žiaci

Dolné Vestenice – Liešťany 2:0 (0:0)
Góly: 58. Suchánek, 64. D. Ďurica, ČK: 61. Suchánek (Dolné Vestenice), Mihal (Liešťany)

Dva góly padli aj v zápase žiakov, ktorí hostili v domácom prostredí Liešťany. Oba sme vsietili rýchlo po sebe v rozmedzí 58. a 64. minúty. O prvý sa postaral Samuel Suchánek. Po tom ako nás dostal do vedenia sa spomínaný hráč zaplietol do nepríjemného incidentu, po ktorom putoval spoločne s gólmanom hostí predčasne pod sprchy. Po ukludnení vášní sme udreli druhýkrát. Poisťujúci presný zásah nášho víťazstva pridal Daniel Ďurica.

„B“ mužstvo
Hradište („B“) – Malé Kršteňany 1:1 (0:0)
Góly: 58. V. Reisel – 68. Šandrik (z pok. kopu)

Zostava: Beták – M. Radošány, P. Šušmák, Baláž, M. Krajčovič – M. Miko – Melis, Pánis, V. Reisel, Fodora – M. Ďuriš
Striedali: L. Miko, Vaňo, Šagát, S. Ďuriš, Hirkala, Miške

V záverečnom jesennom zápase čakal na náš „B“ tím priebežný líder VIII. ligy Partizánske, Malé Kršteňany. Papierovým favoritom boli síce hostia, no naše mužstvo využilo domáce prostredie a vďaka odhodlaniu a tímovému výkonu nedovolilo súperovi zobrať tri body. V prvom dejstve sa viac na lopte držali hostia a vypracovali si aj pár streleckých pokusov. Všetky ale pokryl skúsený brankár Pavol Beták. V druhom dejstve sme hostí zaskočili gólom po peknej akcii. Bežala 58. minúta a nakopnutú loptu od Krajčoviča z polovice ihriska posúval hlavičkou do šestnástky Dávid Melis. Našiel tak skvelo nabiehajúceho Vladimíra Reisela, ktorý už s prehľadom poslal loptu k ľavej tyčke. Vedenie sme ale udržali len 10 minút. V 68. minúte nariadil hlavný arbiter pokutový kop po strete nášho kapitána Šušmáka s Šandrikom. Sám faulovaný hráč si loptu zobral a postavil na biely bod. Smer jeho strely Beták vystihol ale gólu už nedokázal zabrániť. V závere sa hostia hnali za víťazstvom a tak otvorili viac priestoru v ich obrannej časti. Gól však nedosiahlo už ani jedno mužstvo a tak sa toto stretnutie skončilo remízou 1:1.

Páčil sa ti tento článok?
0Like