Triumf v derby s Bánovcami

Góly: 57. T. Olej, 85. a 90. S. Stovička, 150 divákov
DOLNÉ VESTENICE: Ľ. Bohunský – A. Hološka, R. Prekop, A. Hlinka, A. Mešina, S. Stovička, V. Láska (78. P. Šóš), F. Jozef Kocan (60. R. Žember), J. Hronec, P. Košík, T. Olej (62. P. Záhorský)

V Dolných Vesteniciach boli diváci svedkami regionálneho derby zápasu, pretože domáci Gumári hostili Bánovce nad Bebravou.

Vstup do stretnutia sa Dolným Vesteniciam celkom podaril. Zakončenie Vladimíra Lásku zastavila žrď a František Kocan zase z tesnej blízkosti prestrelil bránu. Bánovce neskôr pohrozili z prečíslenia a nebezpečného priameho kopu z hranice šestnástky, ktorý len o milimetre minul brvno brány. 
V 37. minúte vyšla domácim kombinačná akcia, čo vyústilo do strely Jána Hronca. Ani jeho pokus, a to bol zvnútra šestnástky, sa nezmestil medzi tri žrde. 

V druhom dejstve už diváci videli aj góly. V 57. minúte prihral Samuel Stovička do šestnástky, kde si loptu našiel kapitán Vesteníc Tomáš Olej, ktorý pohodlne otvoril skóre stretnutia. Bánovce v druhom polčase rozvlnili sieť za domácim gólmanom, no gól pre ruku útočiaceho hráča neplatil. Víťazstvo Gumárov spečatili dva presné zásahy Samuela Stovičku. Ten sa najprv v 85. minúte na štýl “Messiho” preštrikoval hosťujúcou obranou a loptu umiestnil do siete. V nadstavenom čase ešte využil presnú prihrávku Patrika Šóša a svoj nájazd zakončil po zasekávačke presnou strelou. 

Páčil sa ti tento článok?
0Like