Posledný jesenný derby zápas nedopadol úspešne

Klubový komentár k zápasu

Dolné Vestenice – Bánovce nad Bebravou 1:3 (0:1)

Góly: 78. Bohuš – 12. Tabak, 61. Zita, 69. Kochan

Zostava: Arpáš – Krivosudský, Sluka, Kastelovič, Hlinka – M. Šamko – Matiaško, Bublák, Hronec, Líška – Olej

Náhradníci: Bohuš (77. Hronec), Žember, Košík, Kolenčík (71. M. Šamko)

V poslednom jesennom zápase sme privítali regionálneho rivala z Bánoviec nad Bebravou. Súper, ktorý bol našim tabuľkovým susedom, nám po tomto stretnutí už výraznejšie odskočil. Poďme však pekne postupne.

Stretnutie hrané v chladnom počasí otvoril gólom v 12. min Samuel Tabak. Pri rohovom kope sa tento hráč hostí dostal do najvyššieho výskoku a loptu poslal za chrbát nášho brankára. Rýchlo sa tak náš cieľ zvíťaziť, zmenil na prvoradé – vyrovnať. O to sme sa snažili celý zvyšok prvého polčasu. Úplne čisté šance však neprichádzali. Viackrát sme to skúšali streľbou spoza šestnástky a v dvoch prípadoch aj dobrým zakončením z voleja. Väčšinou nám ale chýbala presnosť.

Rozhodujúci moment sobotného stretnutia prišiel v druhej časti zápasu, presne po hodiny hry. Útočnú akciu hostí sme ešte dokázali zastaviť. Z následného nevýrazného odkopu nášho obrancu ale profitoval Adam Zita, ktorý pohodlne dopravil loptu do siete. Zlomový moment, ktorý dostal hostí aj do psychickej výhody, umocnila ešte 69. minúta. Dlhú prihrávku si Vladimír Kochan spracoval ideálne do behu a následne poľahky preloboval nášho gólmana.

Celá fotogalériu nájdete na našom FB: Odkaz TU.

O víťazovi zápasu tak bolo viac-menej rozhodnuté. Čestný úspech sa nám podarilo dosiahnuť v 78. minúte. Striedajúci Tomáš Bohuš zachytil loptu na hranici pokutového územia. Následne si pripravil streleckú pozíciu a prízemnou strelou k ľavej žrdi ju poslal za chrbát hosťujúceho gólmana. Viac sme už z posledného jesenného derby zápasu nevyťažili. Zároveň šlo o záverečný domáci zápas jesene, v ktorom sme Bánovciam nad Bebravou podľahli 1:3. Už nás čaká len jedno majstrovské stretnutie prvej časti sezóny. Budúci týždeň cestujeme na pôdu posledného Hlohovca.

Páčil sa ti tento článok?
0Like