ROZHOVOR: MANAŽÉR „A“ MUŽSTVA MARTIN DVONČ O POSTUPOVÝCH AMBÍCIACH, SKLADBE TÍMU A AKTUÁLNOM PRIEBEHU SEZÓNY

Dve kolá pred koncom súťaže sme sa porozprávali s manažérom „A“ mužstva Martinom Dvončom o aktuálnom priebehu súťažného ročníka, skladbe mužstva a najmä o možnostiach postupu do vyššej súťaže.

Akými slovami by ste opísali aktuálny pohľad na ligovú tabuľku?

Pohľad na tabuľku je veľmi príjemný. Ako nováčik súťaže sme dve kolá pred koncom na druhom mieste, čo asi málokto čakal. Najmä, keď sme po treťom kole boli poslední s dvoma domácimi prehrami.

Aká by bola vaša reakcia, keby vám niekto v lete povedal, že Dolné Vestenice budú dve kola pred koncom strácať tri body na prvé miesto?

Ja som bol optimista. Veril som tomuto mužstvu aj po zlom začiatku a už vtedy som povedal, že budeme hrať ešte o postup. To sa aj do bodky naplnilo.

Dlho sme mali všetko vo vlastných rukách. Teraz sa musíme trošku spoliehať aj na zakopnutie súpera. Hráme len o majstrovský titul alebo sa v zákulisí skloňuje aj slovo postup?

Skoro celú jar sme boli na čele súťaže. Chýbajú nám tri body, ktoré sme doma stratili s Cígľom. Taký je už futbal. Nie vždy vyhrá lepší ale ten, kto strelí viac gólov. Druhé miesto je však veľmi zaujímavé, pretože zaručuje minimálne baráž o IV. ligu. Podľa mojich informácií by to mohlo dokonca stačiť aj na postup. Stále žije šanca aj na celkový triumf, ale to už nemáme vo vlastných rukách.

Kedy ste začali naplno veriť, že tento tím môže vyhrať celú ligu?

Po domácom víťazstve nad Zemianskymi Kostoľanmi, ktoré bolo pre nás veľmi dôležité. Ešte raz však opakujem, že aj druhé miesto zaručuje postup do IV. ligy!

Budeme v prípade postupu na IV. ligu dostatočne pripravení z hľadiska zázemia?

Ešte je potrebné spraviť posledný krok. Nerád by som niečo rozprával dopredu. Preto by som aj touto cestou chcel vyzvať fanúšikov, aby nás prišli podporiť na posledné dva zápasy v sezóne.

Aké to bude po stránke zloženia tímu?

Ak by sa podaril postup, veľmi by som sa čudoval, keby niekto chcel opustiť naše mužstvo. Kopec hráčov máme na hosťovaní, určite sa s nimi budeme ešte rozprávať. Neplánujeme robiť výrazné zmeny. Stále tvrdím, že z tohto mužstva sa dá vyťažiť viac.

Vykazujú aj hráči dorastu dostatočné kvality na to, aby boli zaradení do kádra „A“ mužstva?

Áno. Chceme, aby sa v lete zapojili traja dorastenci do prípravy „Áčka“. 

Neobávate sa v prípade týchto hráčov ťažkého prechodu z dorastu do mužského futbalu?

Táto fáza je určite náročná, ale poctivým prístupom k tréningovým jednotkám a trpezlivosťou sa dá vypracovať a byť platným hráčom prvého tímu.

Dorastenecké mužstvo po poslednom domácom zápase sezóny 2018/2019.

Aké ohlasy získavajú Dolné Vestenice po úspešnom ťažení v aktuálnej sezóne?

Postupne sa dostávame na pozície, kam Dolné Vestenice patria. Stále je čo zlepšovať a vieme, kde musíme pridať. Zrkadlom záujmu sú fanúšikovia, ktorí chodia na naše zápasy v peknom počte, za čo im ďakujeme. Prajeme si, aby sme na posledný domáci zápas s Uhrovcom naplnili štadión a poďakovali sa tak chlapcom za predvedené výkony v tejto sezóne

Môžeme sa už teraz tešiť aj na Slovnaft Cup?

Slovnaft Cup je veľmi dobrá skúsenosť a možnosť zviditeľniť klub. Navyše tento rok prvé kolo začína v čase, kedy sú u nás hody, takže sa určite prihlásime.

V tejto sezóne sme v súťaži Slovnaft Cup hostili prvoligovú Senicu.

Páčil sa ti tento článok?
0Like