V NEDEĽU PROTI PRIEVIDZI. STRETNUTIE SLOVNAFT CUPU OČAMI DUŠANA BUBLÁKA A TOMÁŠA OLEJA

Po roku sa na náš štadión vracia atraktívny Slovenský pohár (Slovnaft Cup). V prvom kole privítame najatraktívnejšieho súpera z našej ligy a to Prievidzu. V našom kádri pôsobia aj hráči, ktorí obliekali dres nášho najbližšieho súpera. Dvoch z nich sme preto krátko vyspovedali a prinášame vám malý predkrm pred nedeľným futbalovým sviatkom.

Čaká nás veľmi zaujímavý zápas. Panuje v kabíne spokojnosť so súperom, alebo ste si želali iného protivníka?

Určite áno! Veľa chalanov a aj ja som hrával v Prievidzi. Čiže áno, tešíme sa a sme radi, že ich môžeme privítať doma. Osobne netuším, aké iné možnosti boli. Ja som veľmi rád, že sme dostali akurát Prievidzu. Tomáš Olej (T.O.)

V kabíne je spokojnosť so súperom, pretože sme podľa mňa dostali najatraktívnejšieho protivníka. Keďže sme nováčik IV. ligy, tak  to pre nás bude aj dobrá previerka pred samotnou ligovou súťažou, kde oni už dlhšie pôsobia. Možno nám ukážu, kde máme stále rezervy.
Dušan Bublák (D.B.)

Čo môžeme od Prievidze očakávať?

T.O.: Myslím si, že sa budú prezentovať tak ako vždy, behavým a technickým futbalom.

D.B.: V Prievidzi hrajú mladí chlapci, takže určite čakám fyzicky náročný zápas. Kondične budú určite výborne pripravení.

Aby sme opäť privítali fortunaligistu, potrebujeme zdolať o jedného súpera naviac, ako pred rokom. Pomyslela kabína už aj na to?

T.O.: Viem, že dosť chalanov sa pozeralo na postupového pavúka. Aj ja som bol jeden z nich. Vieme o tom, že treba vyhrať o jeden zápas viac a o to je väčšia naša motivácia.

D.B.: Po žrebovaní sme videli, že ak by sme chceli opäť privítať fortunaligistu, potrebujeme postúpiť do 3. kola. Avšak až tak moc dopredu sa nepozeráme. Vždy sa chystáme na najbližší zápas, pretože ten je dôležitý.

Budete pre teba zápas proti klubu, ktorý ťa vychoval špeciálnejší?

T.O.: Vždy sú zápasy proti mojim bývalým klubom špeciálne. Prievidza ma istý čas vychovávala a stále ju sledujem a mám rad. 

D.B.: Ja som začínal s futbalom v Handlovej. V Prievidzi som hrával, až keď sa kluby spojili. Špecifický bude pre mňa len preto, že som tam par rokov hrával. Väčšina z mojich vtedajších spoluhráčov tam už ale nepôsobí.

Osláviš prípadný gól?

T.O.: Určite áno! Som hráč Vesteníc a chcem vyhrať a postúpiť aj napriek tomu, že Prievidzu mám rad.

D.B.: Či oslávim prípadný gól? Asi nie. Mám rešpekt pred Prievidzou, keďže som tam pôsobil.

Čo by si odkázal fanúšikom, ktorí prídu v nedeľu na štadión?

T.O.: Dúfam hlavne, že prídu v čo najväčšom počte. Čo by som im odkázal? Asi len toľko, že nech si to užijú s nami a pomáhajú nám tak, ako nám pomáhali minulú sezónu! Som tu síce len jeden rok ale máme tu super fanúšikov a preto verím, že budú pokračovať v nastavenom trende.

D.B.: Chcel by som fanúšikom odkázať, aby si užili pohárový zápas a dúfam, že aj s ich pomocou sa nám podarí postúpiť do ďalšieho kola. Určite ich však budeme potrebovať hlavne v súťaží, kde nás čakajú náročné stretnutia. Ak nás budú povzbudzovať tak ako doteraz, tak verím, že sa im odvďačíme dobrými výsledkami.

Páčil sa ti tento článok?
0Like