PODOLIE SI ODNÁŠA „SEDEM KÚSKOV“

Klubový komentár k zápasu

Dolné Vestenice – Podolie 7:0 (3:0)

Góly: 24., 31. a 50. Líška, 10. Krivosudský, 55. Kolenčík, 61.Kastelovič, 90.Matiaško, 250 divákov

Zostava: Beták – Hlinka, Košík, Sluka, Šrámka – Líška(C), Kastelovič, Bublák, Krivosudský – Šamko – Matiaško

Náhradníci: Hirkala(85.) – Bruška(46.), Kolenčík(50.), Bohuš(56.), Ďurík(64.), Olej

V 26. kole sme na domácom štadióne dostali možnosť odčiniť predošlé dve bodové zaváhania s Cígľom (0:1) a Veľkými Uhercami (1:1). Na našu pôdu pricestovali hráči Podolia, kde sme na jeseň remizovali 1:1. Mužstvo po prvýkrát v tejto sezóne nastúpilo do zápasu bez gólmana Ľuboša Bohunského, ktorý si musel odpykať jednozápasový trest za červenú kartu z minulého kola. Do brány sa tak postavil Pavol Beták, naša brankárska dvojka.

Vstup do zápasu sme mali výborný a už v 10. min sa presadil Marek Krivosudský. Na gól rýchlonohého krajného záložníka nadviazal v 24. minúte Martin Líška. Náš kapitán zaznamenal v tomto stretnutí čistý hetrik, keďže sa ešte presadil v 31. min. a päť minút po začiatku druhého polčasu. Za stavu 4:0 sme duel dostali pod kontrolu a súperovi sme už nedovolili znížiť. Brankár Beták ale nebol úplne bez práce a viackrát ukázal svoje nespochybniteľné kvality a skúsenosti.

Gólostroj našich hráčov mal pre fanúšikov pripravené ešte tri kúsky. Najprv sa presadil Jozef Kolenčík, ktorý skóroval po piatich minútach svojho pobytu na ihrisku. Po uplynutí hodiny z riadneho hracieho času prišiel čas aj pre Jakuba Kasteloviča. Z hranice šestnástky vyslal 23-ročný stopér krásnu strelu, ktorý zapadla k pravej tyčke brány hosťujúceho gólmana. Bodku za úspešným stretnutím dal v nadstavenom čase Dominik Matiaško. Priamy kop z ľavej strany zahral náš útočník podarenou strelou ponad múr, ktorá zapadla presne k ľavej žrdi brány. Brankár Milan Kováč bol bez šance. Ešte pred gólom Matiaška do hry zasiahol premiérovo aj mladý brankár z dorastu Matúš Hirkala, ktorý v tomto zápase kryl chrbát Pavlovi Betákovi.

Po víťazstve nad Podolím by sme ostali na čele tabuľky V. ligy Sever, no Brvnište, ktoré má o zápas viac, má jednobodový náskok. Najbližšie sa predstavíme v nedeľu (26.5.) na ihrisku súpera proti Chocholnej-Velčice. Výkop stretnutia bude o 11:00.

Páčil sa ti tento článok?
0Like