FUTBALOVÝ SVIATOK OČAMI PAVLA ŠRÁMKU A JOZEFA KOLENČÍKA

Už zajtra nastúpi naše „A“ mužstvo na pohárové stretnutie, v ktorom vyzve účastníka najvyššej slovenskej súťaže a to FC ViOn Zlaté Moravce.

Náš protivník zažíva mimoriadne úspešný vstup do tejto sezóny slovenskej Fortuna ligy. Po siedmych kolách mu patrí 5. miesto s šesť bodovou stratou na prvú Žilinu. Streleckým lídrom je skúsený Tomáš Ďubek, ktorý dal zatiaľ štyri góly. Kapitán Zlatých Moraviec v kariére obliekol aj reprezentačný dres.

Pri pohľade na naše čísla počas úvodných piatich kôl môžeme konštatovať, že sme na peknom šiestom mieste tabuľky IV. ligy SZ. Na lídra z Častkoviec strácame štyri body a náš najlepší strelec je tiež kapitán mužstva. Martin Líška nastrieľal v doterajšom priebehu ligovej sezóny šesť gólov, ku ktorým pridal aj jeden presný zásah v pohári.

Minulý rok sme v pohárovej súťaži privítali Senicu. r. 2018, Foto: Romana Matiašková

Už tradične sme si pred zápasom tohto rangu vybrali dvoch hráčov, ktorí nám odpovedali na pár otázok. Útočník Jozef Kolenčík  (J.K.) a obranca Pavol Šrámka (P.Š.) majú pred stredajším stretnutí aj klasické povinnosti.

Čo vieš o súperovi a aký očakávaš zápas?

P.Š.: Čaká nás kvalitný súper z najvyššej súťaže, ktorému sa aj výsledkovo darí. Veď sú teraz na piatom mieste tabuľky. Z našej strany to bude hlavne o behaní, pretože Moravce budú silné na lopte.

J.K.: Minulý rok nemalí príliš dobrý. V tejto sezóne majú ale dobre poskladané mužstvo, čo sa odrazilo aj na výsledkoch v úvode sezóny. Očakávam veľmi náročný zápas, určite budeme veľkú časť stretnutia bez lopty. To je vždy náročnejšie, ale zase si treba uvedomiť, že ten rozdiel tam musí byť vidieť, keďže to je ligové mužstvo.

Cítiš pred zápasom nervozitu? Podarí sa ti dnes zaspať?

P.Š.: Pred každým zápasom cítim menšiu nervozitu. Myslím si ale, že zaspím bez problémov, keďže ešte ráno pred zápasom musím ísť do práce.

J.K.: Nervozitu necítim. Myslím, že nie je dôvod byť nervózny. Dostali sme sa do tretieho kole, je to pre nás sviatok a treba si ho užiť. Rešpekt tam však určite je. Zaspať? Ráno práca, takže toho sa nebojím .

Pavol Šrámka si z minulého roku dobre pamätá, aké je to brániť prvoligových hráčov.

Skúsenosť s fortunaligovým súperom máme z minulého roka. Pomôže nám to v príprave na Zlaté Moravce?

P.Š.: Určite nám to pomôže lebo už budeme vedieť, čo máme očakávať od prvoligového mužstva.

J.K.: Minulý rok  k nám prišla v druhom kole Senica, čiže vieme, čo očakávať. Moravce túto sezónu celkom ľahko zdolali v lige Senicu, čiže si to môžeme porovnať. Čaká nás ešte ťažší súper.

Aký recept by mohol na tohto súpera platiť?

P.Š.: Recept nechám na trénera. Isto niečo dobré namieša.

J.K.: Keď hrá favorit proti papierovo slabšiemu mužstvu, tak treba pozorne brániť a skúsiť s nimi držať krok čo najdlhšie. Príležitosť príde, ale maximálne jedna, dve a tú treba využiť.

Fotka ŠK Vegum Dolné Vestenice.

Bol by gól v takomto zápase pre teba nezabudnuteľný?

P.Š.: Ja som sviatočný strelec, pre mňa je každý gól nezabudnuteľný.

J.K.: Či by bol gól nezabudnuteľný? Nejaký ten rôčik tu hrám a pár gólov som dal , ale dať gól Moravciam by bol určite nezabudnuteľný zážitok.

Čo by si odkázal fanúšikom pred zápasom?

P.Š.: Kto môže, nech sa príde pozrieť a hlavne nás povzbudiť. Za to budeme len radi. Gumári do toho!

J.K.: Len jedno treba si uvedomiť, že nie tak dávno bol náš klub odpisovaný a hrozil zánik. Nebyť ľudí, ktorí sú teraz pri futbale, tak by sme hrali možno tak poslednú súťaž. Veľká česť pre všetkých, a tu je tá odmena. Hráme proti ligovému mužstvu z Moraviec. Takže len toľko, ďakujeme za podporu, vážime si to!

Páčil sa ti tento článok?
0Like